Voor wie graag een afdak zou willen realiseren in de tuin denkt vast en zeker meteen aan golfplaten. Dit is zeer eenvoudig te monteren en is meteen waterdicht. Het enige nadeel van deze platen is dat het behoorlijk wat kabaal levert wanneer er regen op valt. Het geluid hiervan kan behoorlijk vervelend worden. Echter bieden deze golfplaten voor de rest onwijs veel voordelen met zich mee.

Als eerste is het zeer eenvoudig te monteren. Met de juiste schroeven heb jij het binnen no time vast liggen. Daarbij kan je ervoor kiezen om donkere platen te nemen zodat het licht niet naar binnen kan. Maar ook de lichte varianten zijn aan te raden! Wanneer je dus kiest voor een afdak is het verstandig om de lichte variant te nemen hiervoor.

Hoe een afdak te monteren?

Als eerste zal je moeten kiezen welke vorm het afdak gaat krijgen. Wil je graag een nok hebben? Dan zal je hier ook een speciale scharniernok voor moeten bestellen.

Hiermee zorg je er namelijk voor dat er geen water naar binnen kan komen. Vervolgens monteer je de golfplaten onder de nok en werk je het in zijn geheel af. Het belangrijkste hiervan is wel om gebruik te maken van het juiste materiaal. Ga dus geen gewone schroeven gebruiken, maar hanteer de speciale schroeven die hiervoor bestemd zijn.